Ga door naar hoofdcontent
InformatieWorkshop ‘fysieke belasting’

Workshop ‘fysieke belasting’

Workshop fysieke belasting (10-12 personen)

Dit is een interactieve workshop (3 uur) voor een groep van 10-12 medewerkers. In de workshop worden de medewerkers geleerd waar de fysieke belasting in de verschillende werkzaamheden zit en hoe ze die kunnen herkennen. Daarna wordt gezamenlijk nagedacht over de verbetermogelijkheden. Dit betekent dat men achtereenvolgens nadenkt over de mogelijke technische verbeteringen (werkplek), vervolgens de organisatorische verbeteringen (roulatie/afwisseling) en als laatste de persoonlijke manier van werken/bewegen. Theorie wordt steeds afgewisseld met praktijkvoorbeelden.

Een mooi voorbeeld hiervan is een workshop voor medewerkers uitvaartcentrum. Zaken als transfers met een overledene en de verzorging, omgang met bloemen en de houding in de aula worden dan met elkaar doorgenomen. Deze workshop kan ook worden georganiseerd voor medewerkers vanuit verschillende bedrijven. Een vereiste is wel dat de workshop kan worden gegeven bij een uitvaartbedrijf, zodat er praktisch kan worden getraind.

Een ander voorbeeld is een workshop voor uitvaartverzorgers. Zij leren hoe om te gaan met handelingen als zithouding bij de nabestaanden thuis, en in de auto. De werktas in en uit de kofferbak halen, en de zithouding op kantoor.

Voor de begeleiding geldt een eigen bijdrage van de werkgever van € 50,- De overige opleidingskosten worden vergoed.

Interesse? Zoek contact via onderstaand formulier, en we nemen z.s.m. contact met u op.

Contactformulier opleidingen

Naam(Vereist)